Al 9 generaties lang maakt Ponti karakteristieke azijn in Italië, vol passie en op traditionele wijze. De familie Ponti gebruikt alleen de beste druiven, wijnen en ciders voor azijnen met een uitgebalanceerde en fruitige smaak. Onmisbaar voor fijnproevers van de Italiaanse keuken. Alle azijnen van Ponti voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Neem Ponti’s verschillende varianten van Aceto Balsamico di Modena, die met het de “Indicazione geografica protetta” (beschermde geografische aanduiding) het keurmerk dragen voor authentieke kwaliteit en smaak.
GranFood brengt Ponti sinds 2005 vol trost en toewijding op de Nederlandse markt. Ons assortiment bestaat o.a. uit diverse soorten balsamico azijnen uit Modena. De klassieke variant in schenk- en sprayfles (en biologisch) is ideaal voor het gebruik in dressings, sauzen en marinades of over gekookte groenten. Balsamico crème is door zijn zoetere smaak en stevige textuur heerlijk over ijs- en fruit desserts, of te gebruiken bij kaas en over carpaccio’s. Datzelfde geldt voor de meer luxueuze Aceto Balsamico di Modena High Density, die door de uniek stroperige textuur en zoetzure smaak mooi te combineren is met Parmezaanse kaas, risotto, salades en door pastasauzen.
Bij lichtere groenten- en vis-gerechten is Condimento Bianco een heerlijk alternatief. Daarnaast geeft de Aceto di Mele (appelcider azijn), bereidt met 100% zongerijpte Italiaanse appels, een fris zuurtje aan vleesgerechten en is onmisbaar voor zelfgemaakte BBQ sauzen en marinades. Om salades en voorgerechten compleet te maken bieden wij een assortiment aan Ponti antipasti, met onder andere zongedroogde tomaten en artisjokken.
Met dit brede assortiment zijn de producten van Ponti, door hun passie voor smaak en goede kwaliteit, over de hele wereld te vinden.